Witam

Za nim przejdę do tematu.Chciałbym jeszcze raz podziękować osobie,dzięki której mogę słuchać tego magicznego koncertu...Dziękuję za wiele wsparcia i dużo ciepła które otrzymałem od niej ... Koncert przesłuchałem dopiero wczoraj,dlatego teraz znalazłem czas by podzielić się z wami moimi dostrzeżeniami.
I Set Akustyczny: Bardzo kocham brzmienia akustyczne,za serce chwyta wrażliwa wersja
"Zapal Świeczkę"[/b],oraz świetna akustyczna wersja
[b]"Alei Róż"-kompozycja oddaje klimat tekstu,
"Uśmiech Śmierci" świetna wersja
,"Detox"- porywająca kompozycja dynamiczna i "smaczne" solo Janusza na klawiszach,
"Autsajder"- wspaniała wersja z akordeonem,Bena pomysł w tym instrumentem jak najbardziej trafiony
"Czarny Kapelusz" wspaniała aranżacja,w wersji "latino"-bluesowej utwór brzmi świetnie
II Set Symfoniczny Nie będę się tu dużo rozpisywał,po prostu MISTRZOSTWO,moim zdaniem orkiestra wniosła wiele nowego do wielkich utworów Dżemu,dając im nowej barwy.Wszystkie utwory dla mnie świetnie z aranżowane...Moim nie skromnym zdaniem najlepsze momenty tego koncertu przeżywałem w tej części koncertu
III Set Elektryczno-Bluesowy Tutaj,po prostu klimaty Dżemowe jakie kochamy najbardziej zostały zawarte...Na wyróżnienie zasługują
"Najemnik I i II"wspaniała muzyka oraz tekst i wokal Maćka,
"Mamy Forsę,mam Czas"-tutaj wokal Maćka powoduję że czasem naprawdę robi się gorąco,
"Koszmarna Noc"-bardzo lubię ten utwór za specyfikę jest mroczna...
"Szeryf"-najlepsze wykonanie live tego niedocenionego utworu
"Do Kołyski" nareszcie wersja "live" tego utworu w końcu zarejestrowana
"Ja Wiem Obojętność" Mój jeden z ulubionych utworów z czasów Jacka,słuchając tego utworu z Spodka,serca aż ściska z zachwytu... Ten koncert to "mozaika" wspaniałych dźwięków,stylów,tematów życia...Myślę,że jeszcze nie raz będzie mi dane usłyszeć tak cudowne koncerty jak ten który mam okazję teraz słuchać:)