Postautor: Adi » pt mar 15, 2013 9:56 pm
daaaaawno nie słuchałem, ale może wreszcie coś o niej napiszę... bo chyba jeszcze nic nie napisałem przez te 2 lata z hakiem ?
Muza zawiera utwory genialne, takie jak : Partyzant, Strach, To wszystko co mam, Leci muza.
Zawiera również jeden utwór który powinien pojawić się w repertuarze Piaska "Wolności dni", oraz utwór który nie powinien pojawiać się wogóle - Szara zieeew mgła.
Reszta z tutaj niewymienionych prezentuje poziom dobry i nie ma się do czego przyczepić.
Brzmienie Muzy jest rewelacyjnie! Bałem się, że ciężko będzie osiągnąć poziom 2004, tymczasem okazało się, że jest lepiej. Wokal, gitary, bas, perkusja, wszystko pięknie ładnie słychać. Szkoda tylko, że Janusz zmienił sprzęt grający z Yamahy i "hammonda" na tą cyfrową zabawkę Norda. Jak dla mnie brzmi to coś strasznie plastikowo, a solówka w "Strachu" zdecydowanie strachu nie wzbudza.
Pisząc na chłodno, dwa lata po wydaniu płyty zapomniałem już o tym że wokal Maćka niepotrzebnie jest dublowany, że pojawiają się jakieś nikomu niepotrzebne chórki, czy też że beznadziejnie zmieniono tekst w "Jesteś nie dla mnie" yyy tzn w "Nie patrz tak na mnie". W związku z tym płytę oceniam pozytywnie i mam nadzieję, że nie jest to ostatnie dzieło naszej ulubionej kapeli.