Nowa płytaDżemu kiedy?
Re: Nowa płytaDżemu kiedy?
Cierpliwości. Znowu Ci coś nie odpowiada. Marudzisz.
"Nothingman... Isn't it something...?"
Informacja sprzed 5 dni:
http://gazetaostrowska.pl/maciek-balcar-wsrod-swoich/
Więc coś się dzieje w kierunku nowych utworów
http://gazetaostrowska.pl/maciek-balcar-wsrod-swoich/
O „Dżemie”
Z Dżemem przygotowujemy się do wydania materiału z koncertu z okazji 35-lecia. Z tego, co wiem, trwają przygotowania do nagrania nowych utworów, które już wkrótce będziemy prezentować na koncertach.
Więc coś się dzieje w kierunku nowych utworów

"Dlaczego chowacie pod klosz
wartości, wartości tego świata..."
Ja to interpretuje tak, że kiedy Maciek ma trasę reszta zespołu może mieć próby i ogrywać nowe utwory.
Ale co to dokładnie znaczy to wie pewnie tylko Maciek
Ale co to dokładnie znaczy to wie pewnie tylko Maciek

"Dlaczego chowacie pod klosz
chojnac pisze:Kikan, nie wiem gdzie jest Przedecz, ale masz u mnie piwo. Karmi.
Chojnie chojnac. Przedecz jest koło Kłodawy. Nie wiem czy Karmi można nazwać piwem, ale poproszę to z żurawiną tak czy siak. Jeśli Łomianki są koło Wawy, to będę tam w marcu lub w kwietniu. W Wawie znaczy. Także nie ma sprawy - chętnie przyjmę

"Nothingman... Isn't it something...?"
I jak tam ? Ma ktoś jakieś info czy chociaż przecieki ? Bo wiem , że są na forum magicy , którzy wiedzą o kapeli to czego ona sama już nie pamięta lub jeszcze nie wie
Temat, jak widać ma duże zainteresowanie , także czekamy na nowinki .
Pozdrawiam

Pozdrawiam
"Ja już nigdy się nie zmienię..."
odpowiadam na pytanie z tytułu tematu:
ś na pewno.
ś na pewno.
-
Czy ktoś coś wie o nowych utworach ? Czy panowie coś tworzą ? Może jakieś przecieki ?
-
Obejrzałem w necie wywiady Zespołu z paru ostatnich miesięcy i w temacie nowej płyty zero optymizmu. Tutaj prym wiedzie Beno, który mówi, że płyty dzisiaj się w ogóle nie sprzedają a poza tym "wszystko jest w internecie". Nie wiem jak wy, ale ja chętnie kupiłbym nową płytę Dżemu
Szukałem też w internecie i nowych utworów Dżemu nie znalazłem. Wiem, że kasa dzisiaj jest ważna, ale żeby aż tak ten nasz basista zrobił się centusiem
Panowie, wasi wierni od lat fani czekają na nową płytę. Muza chyba dobrze się sprzedawała (jak na dzisiejsze czasy), z kolejną też nie będzie źle.

No przecież to polscy Rolling Stonesi, więc wiesz... Bridges to Babylon ('97), The Bigger Bang ('05) i teraz się robi ('18)
(Nie liczę Blue & Lonesome - uznajmy, że to cover-album). Więc na nowy album Dżemu trzeba będzie jeszcze poczekać - powiedzmy - sześć lat;)

W najnowszym Teraz Rocku jest wywiad z Benem. Mówi, że nowe utwory mogą pojawiać się na koncertach - nie jest wykluczone, że powstanie nawet album koncertowy tylko z premierowym materiałem, coś jak drugie Absolutely Live. Muzyka już powstała, nie ma tylko tekstów.
"Muzyka już powstała, nie ma tylko tekstów." Czytałam w którymś z wywiadów jak Maciek mówił, że od dawna ma już gotowe teksty do nowych utworów, które czekają na muzykę. Ktoś nas robi w bambuko 

I jak tam coś wiadomo na temat nowej płyty? W internecie nie mogę znaleźć informacji na ten temat..Może na tegorocznych koncertach będzie coś nowego:)
Cześć, czy może ktoś wie i chciałby tą wiedzą się podzielić, kiedy będzie premiera płyty z 40 urodzin?