Słuchajcie.. wiecie, że uczę w gimnazjum i jestem "jeszcze" wychowawczynią mojej ukochanej III B, z którą się już powoli żegnam... i dzisiaj na komersie oczywiście DŻEMu nie mogło zabraknąć

Jak już taki temat założyłam to Wam powiem, że swobodnie mogę ubierać się po swojemu, założyć glany, trampki, koszulki DŻEMowe i inne i dyrektorka nie ma z tym problemu. Przez to uczniowie często pytają o nasz ukochany zespół i ci, którzy jeszcze sie nie zetknęli z taka muzyką, być może po nią siegną...
Do tego stopnia przesiąkneli, że DŻEM pojawia się jako podkład muzyczny do prezentacji, na apelach i uważam to za jakiś tam mały sukces

Ku przestrodze znają też oczywiście "Skazanego na bluesa" - w temacie narkotykowym trzeba się wśród gimnazjalistów poruszać bardzo ostrożnie i z wyczuciem oczywiście czasem trzeba przerwać coś dopowiedzieć i skomentować, bo bez tego nie ma sensu... młodzież jest bardzo różna i jak usłyszałam raz "czyli z Niego to taki ćpun był" zrozumiałam ile jeszcze pracy przede mna...
Już jestem ciekawa co tam znowu wymyślą na zakończenie roku szkolnego

pozdrawiam i dobrej nocy życzę
zmykam, bo jutro musze kończyć świadectwa wypisywać