rzexnia pisze:A teraz przychodzę po 10 latach na koncert i widzę jakąś wybrokatowaną lalunię i dwie dziewczynki w chórkach. Ja siępytam gdzie jest Gonzo?! rozumiem że chciał robić coś innego, no ale żeby go zamienić na taką wokalistkę? Nie mam nic do jej wokalu bo bardzo dobrze technicznie śpiewała ale GO straciło cały swój charakter. Oby takich zmian w polskim blusie było jak najmniej
Emocje już troszkę opadły więc jestem już w stanie napisać coś składnie

Chyba muszę się przyłączyć do Rzeźni. Nie byłam na koncercie GO z Papą Gonzo (żałuję) więc nie mogę napisać o swoich odczuciach dotyczących zmiany wokalu. Ale to co zobaczyłam ... Pani Renia mnie zaskoczyła - i fryzurą i ubiorem przyozdobionym w cekiny czy brokat ... Mam pewne skrzywienie dotyczące harmonii w ubiorze - szczególnie na estradzie - to był stylistyczny miszmasz ... sekcja dęta - saksofon, trąbki i puzony - ubrana w garnitury, Jasiu Frychel - skórzany płaszcz, ale tu Jasiu akurat mnie nie zaskoczył

, wokalistka - ubrana wprawdzie elegancko ale srebrząca się, z nastroszoną fryzurą (a taką ładną fryzurę ma na zdjęciu na oficjalnej str GO), klawiszowiec - t-shirt, chórek - harmonii w ubiorze tu nie widziałam .... pod tym względem miałam mieszane uczucia ... Natomiast muzycznie to była połowa spełnienia sobotniego wieczoru - bardzo potrzebowałam takiej dawki rythm&bluesa i idealnie trafili do mnie z repertuarem Jamesa Browna i Tiny Turner. Na pewno będę śledziła ich rozkład koncertowy
Odnośnie Dżemu - druga, najważniejsza, część muzycznego spełnienia w Spodku. Ten majstersztyk nie miał ani jednego słabego punktu. W repertuarze nie zabrakło mi niczego. Panowie - Dziękuję. Wszystko co chciałabym Wam powiedzieć odnośnie tego koncertu jak i mojego Wam fanowania znajdziecie w Księdze Gości z koncertu.
Jacek mnie oczarował

Tak bardzo, że nawet rozważam zmianę nicka
Wy - moi dżemowi przyjaciele - nie będę dziękować każdemu z osobna, bo mogłabym kogoś pominąć - dziękuję Wam wszystkim, z którymi rozmawiałam, lub nie miałam takiej okazji, za możliwość przeżywania tego święta z Wami

i za to, że jesteście
Jarku i Ziemniaqu - gratuluję Wam wystawy, wiem, że łatwo nie było, więc tym bardziej doceniam - i dziękuję
Pozdrawiam
(jeszcze

) Maciejka_jchs