Witam wszystkich.
Nie znalazłem podobnego tematu więc chciałbym się tutaj zapytać znawców czy wiedzą jakie są najstarsze zarejestrowane w audio lub wideo nagrania zespołu? (próby, koncerty, cokolwiek) Czy udało im się coś "nagrać" w latach 70 na początku swoich poczynań? Chciałbym usłyszeć jak zmagali się z instrumentami 40 lat temu;p jeśli tak było i ktoś ma jakiegoś linka do sieci, albo własne nagrania z wczesnych koncertów, to mógłby tutaj wrzucić. Myślę, że nie byłbym jedynym zainteresowanym:) Najstarsze nagranie, jakie ja znalazłem na youtube było z 1980 roku. Chciałbym się dowiedzieć czegoś o początkach, bo niestety za krótko chodzę po tym świecie, a bardzo mnie to interesuje. Mam nadzieję, że na tym forum ktoś zaspokoi moją ciekawość:)
Jakie są najstarsze zarejestrowane nagrania Dżemu ?
Moderator: smar666
Re: Jakie są najstarsze zarejestrowane nagrania Dżemu ?
Z tego co wiem (kiedyś chyba z Benem rozmawiałem na temat nagrywania prób kapel), to kapela nagrywała swoje próby lecz w związku z tym, że w tamtych czasach brakowało wszystkiego - zwłaszcza nośników dźwięku- to po przesłuchaniu nagrywali sobie następną próbę (i tak do zużycia nośnika).
Pewnie jakieś bardzo stare nagrania są ale na YT ich raczej nie znajdziesz.
Marcin
Pewnie jakieś bardzo stare nagrania są ale na YT ich raczej nie znajdziesz.
Marcin